Manege Filip Dros

Wanneer je wilt gaan paardrijden of een ruiterbewijs wilt halen dan kun je dit bij manege Filip Dros doen. Het voordeel van paardrijden bij een manege is dat je verschillende certificaten en een ruiterbewijs kan behalen. Een CBR1, CBR2 certificaat en een ruiterbewijs zorgt ervoor dat je laat zien dat je vaardig bent in verschillende aspecten die nodig zijn voor verantwoordelijk omgaan met je paard en omgeving. Daarnaast kun je op een leuke en ontspannende manier leren paardrijden en je paard verzorgen. 

Halen van een ruiterbewijs

Een ruiterbewijs laat zien dat je een ervaren ruiter bent die verantwoord de weg op kan. Nadat je een eerste certificaat hebt behaald kun je examen doen voor een ruiterbewijs. Eerst zul je een CBR1 certificaat behalen waarin je laat zien dat je de basis van het paardrijden, verzorgen en een stukje veiligheid beheerst. Na een CBR1 certificaat kun je voor een CBR2 bewijs gaan. Hier leer je CBR2 meer waaronder het wisselen van paard en het maken van een sprong. Hierna kun je voor CBR3, het ruiterbewijs gaan. Voor alle certificaten zul je een praktijk- en theorie examen ondergaan.

Het ruiterbewijs

Met het ruiterbewijs toon je verschillende vaardigheden. Het laat zien dat je een verantwoordelijke ruiter bent. Je doet voor een ruiterbewijs alle vaardigheden en kennis op om je paard te kunnen verzorgen en veilig buitenritten te kunnen maken. Met een ruiterbewijs kun je zowel op de openbare weg rijden als in het bos. Doordat een ruiterbewijs in drie delen te behalen is kun je stap voor stap deze vaardigheden opdoen en meteen in de praktijk brengen. Voor elke ruiter vanaf 12 jaar is een ruiterbewijs dus ontzettend handig maar ook noodzakelijk om te hebben.

Paardrijden bij een manege

Het paardrijden is een sport waar veel uitdaging, passie en voldoening uit te halen is. Voor elke leeftijd is paardrijden dan ook een leuke en uitdagende sport. Binnen het rijden valt veel te leren. Voor alle ruiters is het rijden op een manege ideaal. Veel materialen zijn aanwezig evenals andere ruiters en instructeurs.

Manege Filip Dros

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven